O NAMA


VJEKO HUDOLIN

 

Vjeko Hudolin rođen je 21. lipnja, 1954. godine u Donjim Bogićevcima. Osnovnu je školu završio u Dragaliću, Gimnaziju u Novoj Gradiški, a Višu poljoprivrednu školu u Križevcima gdje je stekao zvanje inženjera ratarstva.

Nekoliko je godina radio u PIK-u Nova Gradiška, a 1980. zaposlio se u Radio Novoj Gradiški i NG novinama, gdje je najprije radio kao novinar, a potom i urednik. Od 1992. radi kao šef novogradiškog dopisništva i ratni izvjestitelj osječkog dnevnog lista Glasa Slavonije, a od 1995. do 2008. godine radi kao slobodni novinar, najviše za informativni program i druge emisije Hrvatske televizije. Jedno je vrijeme intenzivno surađivao u Jutarnjem listu, ali i u drugim hrvatskim dnevnim listovima i tjednicima (Vjesnik, Večernji list, Arena, Vikend, Panorama, Agroglas, Gospodarski listMoja Zemlja, Posavska Hrvatska). Pokrenuo je obiteljski tromjesečnik NG reviju koja je izlazila od ratne 1992. do 2003. godine, uređivao Cernički list, pomaže u izdavanju Vjesnika Župe Gornji Bogićevci.

U novinarstvo je ušao preko enigmatike. Od 1973. godine objavljuje križaljke, rebuse, premetaljke i druge zagonetke u najpoznatijim zagonetačkim listovima (razna izdanja bjelovarskog Čvora, zagrebački Kviz i Džoker, banjalučki HIK, riječki Feniks i drugi). Pokrenuo je i uređivao dva zagonetačka lista u Novoj Gradiški (MAR i Zelene zagonetke čije je izlaženje prekinuo rat).

Od prošle godine stalni je zaposlenik Hrvatske televizije kao novinar-urednik u novogradiškom dopisništvu.

Godinama aktivno sudjeluje u projektu „Sačuvajmo stare sorte jabuka“.

U rad naše Župe uključio se kroz pisanje tekstova, uređivanje i grafičku pripremu „Vjesnika“, prospekata, zahvalnica i drugih tiskovina.

Vjeko Hudolin zajedno s kolegom snimateljem Vladom Vincetićem godinama uspješno priprema reportaže za mnoge emisije Hrvatske televizije. Posebno su prepoznatljivi po prilozima za emisiju „Plodovi zemlje“, ali i u emisijama Vjerskog programa HTV-a: Mir i dobro, Duhovne izazove, Ekumena i Riječ i život i mnogim drugim.

 

  

(svaka slika u boljoj kvaliteti po 230 kb)

„KVAKA JE U MALIM TAJNAMA“

U izdanju NG revije d.o.o. iz Dragalića iz tiska je izašla knjiga zapisa i reportaža „Kvaka je u malim tajnama". Autori su novinar i snimatelj Hrvatske televizije Vjeko Hudolin i Vlado Vincetić. 

Knjigu veličine 17x24, 144 stranice, čini 46 priča (i 4 križaljke) koje su autori posljednjih petnaestak godina objavili u raznim medijima i publikacijama: Hrvatska televizija, Jutarnji list, Agroglas, Gospodarski list, Moja Zemlja, NG revija...

U knjizi ima i zanimljivih napisa o voćarstu, zdravoj hrani, ružama, čajevima, lijepim vrtovima (vidi sadržaj)… Dva teksta objavljena su i na ovim stranicama:

www.vinogradarstvo.com i www.vocarstvo.net

IZ PREDGOVORA - Kako se samo toga sjetio

UMJESTO UVODNIKA - Čudaci, bijele vrane, pa i crne ovce

Knjiga se po cijeni od 100 kuna uvećano za troškove poštarine možete naručiti na adresi:

NG revija d.o.o.

Kralja Tomislava 68

35 428 Dragalić

telefon: 035/376-200

mobitel: 091/546-9992

e-pošta: ng_revija@email.t-com.hr

Žiro-račun br. 2360000-1101460653, Zagrebačka banka d.d., Zagreb

Eksperimentiranjem do novih ljekovitih mješavina

Stare sorte jabuka „elifanka“, „blatnjača“, „srčika“

Dinjica najstarija hrvatska kruška

Preuzeto sa: http://www.vinogradarstvo.com/index.php?s=987